Меню

Jambojet

Най-добрите оферти за полети с Jambojet от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Jambojet

Air Jamaica е националният превозвач на Ямайка. Собственост е на Caribbean Airlines от май 2011 г. със седалище Пиарко, Тринидад и Тобаго, като преди това е притежание на ямайското правителство. Административният офис на Air Jamaica е локализиран на територията на международно летище Norman Manley в Кингстън, Ямайка.

На 1 май 2010 г. Caribbean Airlines придобива флота и всички права върху маршрутните линии на Air Jamaica и така се превръща в най-голямата авиокомпания на Карибския басейн. От 1 юли 2011 г. всички полети на Air Jamaica и Caribbean Airlines се оперират под общия IATA Код – BW (на Caribbean Airlines), а от Air Jamaica остава само името ѝ. 

Багаж

Ръчен багаж: Имате право на 1 брой багаж с тегло до 10 кг и размери до 114 см. В допълнение можете да вземете и дамска чанта/куфар/лаптоп и т.н. с размери до 91 см.

Регистриран багаж: бизнес класата позволява 2 броя с тегло до 23 кг при flex билетите, 1 брой до 23 кг при semi-flex и non-flex билетите; икономичната класа позволява 2 броя до 23 кг при полети от и до Лондон, а за вътрешните полети – 1 брой до 23 кг. Размерите на регистрирания багаж не трябва да надвишават 157 см. Повече багаж можете да превозите срещу допълнително заплащане.

Забележка: Възможно е авиокомпанията да промени своите правила за пренос на багаж, така че винаги проверявайте какви са изискванията конкретно за Вашия полет. Позволеното количество багаж към Вашия билет можете да видите още по време на резервация или в e-mail-а, който ще получите от нас след резервация.

Класи на пътуване

Компанията предлага две класи: икономична и бизнес. При икономичната класа имате избор между билети flexible, semi flexible и non flexible. Всяка от тях е свързана с различни нива на удобство и привилегии.

Онлайн регистрация

Онлайн регистрацията за полет на Air Jamaica започва 24 часа преди полета и приключва 3 часа преди него. При вътрешните полети, трябва да сте на летището в периода 90–40 минути преди излитане на самолета, а при международните – 3–1 часа.

Флот

Към септември 2011 г. компанията управлява 3 самолета Boeing 737-800 с капацитет от 154 пътници.

Базово летище на авиокомпанията

Norman Manley International Airport е международно летище, обслужващо Кингстън, Ямайка. Предишното му наименование е Palisadoes Airport. Кръстено е в чест на ямайския държавник Норман Манли. Седмично тук се извършват над 130 международни полета. В периода между 2013 и 2022 г. този аеродрум е във втора фаза на реконструкция и модернизация. Наред с Sangster International Airport, тези две летища са хъб за компанията Air Jamaica.