Меню

Air India Express

Advertisement

Най-добрите оферти за полети с Air India Express от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Advertisement

Вижте повече за Air India Express

Air India Express

Air India Express е нискотарифна авиокомпания, дъщерно дружество и изцяло собственост на Air India. Седалището ѝ се намира в Кочи, като поддържа инженерингова база в Thiruvananthapuram.

 

Историята на компанията започва през 2005 г. с първа дестинация Абу Даби. Директна свръзка от Делхи е добавена в началото на 2016 г. Днес оперира около 100 полета седмично от Южна Индия (предмно Тамил Наду, Карнатака и Керала) към Близкия изток и Югоизточна Азия.

 

Първоначално е притежание на Air India Charters Limited, но след това бива обявена за дъщерна фирма на Air India Limited. Поради дейността на нискотарифен авиопревозвач, Air India Express оперира авиоуслуги от точка до точка без конкретен хъб и главна база.

 

В началото на 2013 г. седалището на компанията се премества в Кочи, заедно с откриването на оперативен аеропорт, който да е в помощ на нарастващата дейност.

 

Багаж

Ръчен багаж: 1 брой с тегло до 7 кг.

 

Регистриран багаж: броят и килограмите се определят според дестинацията.

 

Възможно е авиокомпанията да промени своите правила за пренос на багаж, така че винаги проверявайте какви са изискванията конкретно за Вашия полет. Позволеното количество багаж към Вашия билет можете да видите още по време на резервация или в e-mail-а, който ще получите от нас след резервация.

Флот

Към 2017 г. компанията притежава 23 самолета Boeing 737-800. Всички те са 189 местни и предлагат само икономична класа на пътуване. На борда на самолетите се сервира безплатна храна и напитки.

Базово летище на авиокомпанията

Cochin International Airport е международно летище, намиращо се в град Кочи, в щата Керала, Индия. Изградено е в Nedumbassery, на около 30 км североизточно от Кочи.

Това е най-натоварената и най-голяма авиобаза в цяла Керала. През 2015 г. е на четвърта позиция сред най-натоварените летища в страната по отношение на международен пътнически трафик, след Делхи, Мумбай и Ченай. Броят превозени пътници през тази година е малко над 3,7 милиона.

Летището е главна база е за Air India Express и фокус център за AirAsia India, Air India, IndiGo, Jet Airways и SpiceJet. На 18 август 2015 г. става първото летище в света, ползващо изцяло слънчева енергия чрез използване на специална слънчева централа.