Меню

Air Italy

Най-добрите оферти за полети с Air Italy от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Air Italy

Италианската авиокомпания Meridiana съществува от март 1963 г. През 2010 г. се слива с Eurofly, създавайки Meridiana Fly. Meridiana Fly е втората по големина авиокомпания в Италия. Главната база на превозвача се намира в Олбия, Сардиния.


Превозвачът предлага самолетни билети както за вътрешни, така и за международни полети. Meridiana Fly лети до около 50 дестинации в Северна Америка, Африка, Европа и Азия. Само в Италия компанията предлага евтини самолетни билети до осемнадесет града.

Багаж

Пътувайки с италианската компания Meridiana, пътниците могат да вземат на борда на самолета ръчен багаж с максимален размер 55x40x20 см и тегло до 8 кг. На международните полети безплатният регистриран багаж е с лимит до 20 кг. За бизнес класа лимитът е 30 кг.

Пътнически класи

Компанията предлага две класи на пътуване: Икономична и Electa Club (бизнес клас). На вътрешните полети и тези на средни разстояния се предлага само икономичен клас. Седалките са кожени и предлагат допълнителен комфорт, а пътниците разполагат с индивидуална система за развлечение.

Онлайн регистрация

Можете да се регистрирате онлайн за полет на авиокомпанията от 7 до 2 часа преди полетното разписание. Чрез услугата можете да изберете и мястото си на полета. Онлайн чекин е възможен при излитане от Атина, Бари, Болоня, Каляри, Катания, Флоренция, Кос, Лондон, Мавриций, Милано, Неапол, Олбия, Париж, Роди, Рим, Торино и Верона.

Флот

Към 2017 г. авиокомпанията оперира с 22 самолета, от които 7 броя McDonnell Douglas MD-82 и един McDonnell Douglas MD-83. Останалите самолети са модели на Boeing: 737-300, 737-700, 737-800, 767-200ER и 767-300ER. 

Летище Олбия, Сардиния

Летище Олбия Коста Смералда е база на авиокомпания Meridiana и се намира в област Сардиния, Италия. През 2015 г. то е обслужило малко над 2,24 млн. пътници


Летището разполага с голям охраняем паркинг, на разположение 24 в денонощието. На територията му има банкомати, wi-fi интернет, магазини, ресторант, център за първа медицинска помощ, както и съоръжения за удобство на хората с увреждания. 

На летището оперират над 35 авиокомпании, сред които easyJet, British Airways, airberlin, Austrian, Swiss и Iberia. 

Храна на борда

Пътуващите в икономичен клас могат да избират между студени и топли ястия. В Electa Club, пътниците имат голям избор от ястия и напитки, включително селекция от вина.

Допълнителни услуги

На пътниците в бизнес класа на разположение е персонален iPad със заредени филми, музика и игри. Бордното списание Atmosphere с теми от света на пътуванията, модата и изкуството е налично за пътниците на всички полети. За малчуганите, които летят за пръв път през живота си, се издават специални “First flight” сертификати. Просто уведомете екипажа, че това е първия полет на Вашето дете.