Меню

Iceland Express

Най-добрите оферти за полети с Iceland Express от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Iceland Express

Iceland Express е нискотарифна авиокомпания със седалище в Рейкявик, Исландия, като  към момента се управлява от WOW air. Оперира редовни услуги до няколко дестинации в Европа с помощта на лизингови въздухоплавателни средства. Основната база се намира на територията на международно летище Кефлавик.

Създадена е през 2002 г. и прекратява своята дейност 10 години по-късно. Първоначално осъществява свръзка с летищата в Лондон Станстед и Копенхаген, ползвайки самолети Boeing 737-300 на компанията  Astraeus Airlines. Известно време след това Fengur закупува 100% от активите на превозвача, с цел да помогне на Iceland Express при нискотарифните трансатлантически полети. Двете компании работят с отделни брандове. На 21 ноември 2011 г. Astraeus, който е единствен собственик и управляващ всички полети на Iceland Express, внезапно прекратява работата си. На 24 октомври 2012 г. WOW air придобива Iceland Express.

Багаж

WOW air предлага самолетни билети с позволен ръчен багаж до 5 кг и максимални размери 56 х 45 х 25см.

Забележка: Авиокомпаниите често променят своите правила за пренос на багаж, така че винаги проверявайте какви са изискванията конкретно за Вашия полет. Позволеното количество багаж към Вашия билет можете да видите още по време на резервация или в e-mail-а, който ще получите от нас след резервация.

Флот

Към ноември 2011 г. компанията притежава 2 броя самолети Airbus A320-214 с капацитет на борда 180 пасажери – собственост на Holidays Czech Airlines. Преди това са ползвани летателни апарати тип Boeing 737-300, Boeing 737-500, Boeing 737-700 и Boeing 757-200 (управлявани от Astraeus Airlines), както и въздухоплавателни средства McDonnell Douglas MD-82 и McDonnell Douglas MD-90. 

Базово летище на авиокомпанията

Международно летище Кефлавик е най-голямото летище в Исландия и основен център в страната по отношение на международния трафик. Широко ползвано е за трансатлантически маршрути – обикновено тези услуги стартират от Алпите, минават през Кефлавик и продължават към Gander International Airport или Halifax Stanfield International Airport в Канада, след това към други летища в Северна Америка. Тази база се намира на 50 км от Рейкявик. Притежава 3 писти, две от които са в употреба, като повечето международни полети от и до Исландия минават именно оттук.