Меню

Transavia

Advertisement

Най-добрите оферти за полети с Transavia от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Advertisement

Вижте повече за Transavia

Transavia

Transavia е  холандска  нискотарифна авиокомпания, изцяло собственост на Air France-KLM. Има бази на летищата в Ротердам (The Hauge), Айндховен и Гронинген. Стартира дейност през 1966 г. и понастоящем обслужва повече от 100 дестинации в Африка, Азия, Европа. От май 2017 г. авиокомпанията ще стартира директни полети и от Амстердам до София. Превозвачът притежава френското дъщерно дружество Transavia France. 

Багаж

Ръчен багаж: Авиокомпанията дава право на 1 брой ръчен багаж с тегло до 10 кг и размери до 45х40х25 см. Дамска чанта, лаптоп, куфар и т.н. също се считат за ръчен багаж. 

 

Регистрираният багаж не е в ключен в цената на билета на Transavia. Срещу допълнителна такса, можете да добавите багаж с тегло до 15 кг (19 евро), 20 кг (24 евро), 25 кг (29 евро), 30 кг (39 евро), 40 кг (49 евро) или 50 кг (79 евро). Такива са таксите при покупка на багажа онлайн. На летището те могат да са с до 50% по-високи. 

Пътнически класи

Като нискотарифна, авиокомпанията предлага само един клас на пътуване – икономичен.

Онлайн регистрация

Услугата е налична през телефон, таблет или компютър, като времето за регистрация стартира 30 часа преди полета и приключва 4 часа преди него. Ако пътувате само ръчен багаж, можете да се регистрирате предварително и така да избегнете опашките на летището. Ако имате и регистриран багаж, можете да го заявите през приложението или на място на летището (където таксата ще е по-висока).

 

Регистрацията на летище Amsterdam Airport Schiphol започва 3 часа преди полета и приключва 85 мин. (за полети до Тел Авив) и 40 мин. преди него до всички останали дестинации). На летищата в Нант и Страсбург услугата стартира 2 часа и половина преди полета и приключва 40 мин. преди него. Ако пътувате от Париж-Орли или Лион до държави в Шенген – условията са същите, а до държави извън Шенген – регистрацията приключва 1 час преди полета.

 

На летището в Дубай трябва да сте 3 часа преди полета и максимум час преди излетане. Ако летите от Тел Авив, Тунис, Алжир или Казабланка, началото на регистрацията е 2 часа и половина преди полета, а краят – час преди него. От всички останали летища условията са: начало на услугата 2 часа преди полета, край на услугата – 40 мин. преди него. 

Флот

Към 2018 г. компанията притежава флот от 90 самолета – 8 броя Boeing 737-700 с капацитет от 149 пътици и 82 броя Boeing 737-800 с капацитет 189 пътници.

Летище Схипхол, Амстердам

Летище Амстердам (Schiphol) е разположено на около 15 км югозападно от град Амстердам. То е най-голямото летище в Холандия и се причислява към главните (преди всичко товарни) летища в Европа. Близо до летището се намира магистрала A4, която свързва Амстердам с Хага и Ротердам.

 

Летище Амстердам Schiphol (AMS) се нарежда на четвърто място по големина след лондонското Хийтроу (LHR), парижкото Шарл де Гол (CDG) и летище Франкфурт (FRA). Летище Схипхол разполага само с един терминал и е разделено на зала за пристигащи и зала за заминаващи пътници. В терминала се намира хотел Mercure Schiphol. От летището до близко разположените хотели се движат безплатни автобуси.

Храна на борда

В билета на авиокомпания Transavia не се включва храна на борда, но тя може да бъде закупена на място. При полети на къси разстояния се предлагат само студени напитки, а на дълги – горещи, студени напитки и закуски. Заплаща се на персонала. Може да плащате кеш (в евро), или с кредитна карта. Препоръчително е да имате точни пари. Единствените разрешени алкохолни напитки са закупените на борда.

Допълнителни услуги

За по-неусетен полет, можете да свалите приложението Transavia Entertainment App, за да гледате на своя телефон или таблет любими филми и сериали. Приложението е безплатно за ограничен период от време.