Меню

Air Greenland

Advertisement

Най-добрите оферти за полети с Air Greenland от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Advertisement

Вижте повече за Air Greenland

Air Greenland

Air Greenland е националният превозвач на Гренландия, дъщерно дружество на SAS Group. Собственост е на SAS Group, правителството на Гренландия и правителството на Дания. Управлява флот от самолети, действащи по вътрешни маршрутни мрежи, както и трансатлантически полети. Разполага и с 20 хеликоптера, обслужващи по-малките населени места във вътрешността на страната.

Компанията е основана през 1960 г. През последните години е в пряка конкуренция с Air Iceland за международните връзки и вътрешните чартърни превози. Авиопревозвачът осигурява подкрепа и на отделни изследователски станции, както и услуги, свързани с промишлеността на страната и при евентуални бедствени и кризисни ситуации. Air Greenland притежава 7 дъщерни дружества, една авиокомпания, хотели, туроператори, туристически агенции и др.

Багаж

Ръчен багаж: 1 брой до 8 кг за икономична класа и 2 броя с общо тегло до 8 кг за бизнес класа. Максимални размери и за двете класи – 55см/40см/23см. В допълнение, можете да вземете и лаптоп/дамска чанта/чадър и т.н.

Регистриран Багаж: 1 брой до 20 кг за икономична класа и до 30 кг за бизнес. 

Забележка: Възможно е авиокомпанията да промени своите правила за пренос на багаж, така че винаги проверявайте какви са изискванията конкретно за Вашия полет. Позволеното количество багаж към Вашия билет можете да видите още по време на резервация или в e-mail-а, който ще получите от нас след резервация.

Класи на пътуване

Компанията предлага икономична и бизнес класа. Бизнес класа се предлага основно на трансатлантическите полети на Airbus A330-200. Бизнес местата са, разбира се, по-удобни и с повече допълнения като персонален видео екран, персонален вход за захранване на мобилни устройства, комплект за отдих, одеяло и др. Всички пътници, закупили билет за бизнес класа, имат право да ползват салона Novia Business Class Lounge на летище Copenhagen Airport. Според това коя класа ще избере, можете да се спрете на различни видове билети: economy restrictive и economy flexible са възможностите при икономичната класа, а при бизнес – business restrictive и business flexible. Тарифите предлагат различни възможности за промяна или анулация на билет, отстъпки за деца и др.

Онлайн регистрация

За онлайн или мобилна регистрация се изисква име и номер на билета. Регистрацията стартира 22 часа преди полета и приключва 1 час преди него. Можете да изберете и своето място на борда. Ако пътувате само с ръчен багаж, трябва да сте на летището 30 минути преди излитане на самолета, а ако имате и регистриран – 1 час. 

Флот

Към 2016 г. компанията притежава флот от 9 пътнически самолета – Airbus A330-200 (1 брой), Beechcraft B200 King Air (1 брой), Bombardier Dash 8 Q200 (7 броя); 20 хеликоптера – Bell 212 (8 броя), Eurocoptor AS350 (11 броя), Sikorsky S-61N (2 броя). 

Базово летище на авиокомпанията

Kangerlussuaq Airport се намира в Kangerlussuaq, община Qeqqata. Наред с Narsarsuaq Airport, то е едно от двете граждански летища в Гренландия, които имат възможност да обслужват големи летателни апарати. Разположено е далеч от брега, което предполага и по-малко проблемни ситуации с мъгла и вятър, в сравнение с други авиобази в страната. Международен център е на Air Greenland. На територията си има хотел с капацитет 70 стаи, ресторант, нощен клуб, бар и др.

Храна на борда

Икономична класа предлага на всички свои пътници леки закуски и напитки (кафе, чай топли и студени напитки) по време на всички полети. При трансатлантическите полети до Копенхаген, както в икономична, така и в бизнес класа, се сервират топли ястия. Ако имате специални изисквания относно храната си – морски дарове, вегетарианска, детска, бебешка и др., можете да ги заявите още при самата резервация на билета.

Допълнителни услуги

Air Greenland издава тримесечник – списанието Suluk (в превод „крило“) се предоставя на пасажерите, като ги информира за текущите политически и културни събития в Гренландия, както и за новини на авиокомпанията.