Меню

Fiji Airways

Най-добрите оферти за полети с Fiji Airways от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Fiji Airways

Fiji Airways, в миналото познат като Air Pacific, е национален авиопревозвач на Фиджи. Базиран е в Нади и оперира международни и вътрешни полети до 10 страни и 17 града на територията на Тихия океан, включително Океания, САЩ и Хонконг. Годишно превозва почти 2/3 от посетителите на страната.

Самата компания е създадена през далечната 1947 г., а първият търговски полет под името Fiji Airways, се осъществява през 1951 г. През 1958 г. е придобита от Qantas и е преименувана на Air Pacific. През май 2012 г. Fiji Airways става национален превозвач на Фиджи. 52% от акциите ѝ се държат от правителството, а останалите 46% са собственост на Qantas. 

Багаж

Ръчен багаж: имате право на 1 брой с тегло до 7 кг и размери до 55 х 40 х 23 см в икономична класа и 2 броя с тегло до 7 кг и размери до 56 х 45 х 25 см в бизнес класа.

Регистриран багаж: за полети от/до Хонолулу – 1 брой до 23 кг в икономична и 1 брой до 30 кг в бизнес класа), за полети от/до Лос Анжелис и Канада (1 брой до 23 кг в икономична и 3 броя до 30 кг в бизнес класа), за вътрешни полети – до 15 кг, за всички останали полети – до 23 кг в икономична и до 40 кг в бизнес класа).

Забележка: Авиокомпаниите често променят своите правила за пренос на багаж, така че винаги проверявайте какви са изискванията конкретно за Вашия полет. Позволеното количество багаж към Вашия билет можете да видите още по време на резервация или в e-mail-а, който ще получите от нас след резервация.

Класи

Компанията предлага икономична и бизнес класа. Разбира се има разлика в двете класи по отношение на размерите на седалките, удобството, храната и напитките. Пътуващите с бизнес класа имат и допълнителни привилегии като повишена норма при превоз на регистриран багаж, експресни гишета за чек-ин и проверка на багаж, достъп до VIP салона на летището и др. 

Онлайн регистрация

Услугата стартира 24 часа преди полета и приключва 4 часа преди него. Не можете да се възползвате от нея в следните случаи: ако летите с авиокомпании, сътрудничещи с Fiji Airways; при вътрешни полети, оперирани от Fiji Link; при полети до регионални летища, идващи от Nadi или Suva; при полети от/до Vava`u; при полети с прекачване с повече от 24 часа между тях. 

Флот

Към 2016 г. компанията притежава 9 самолета - Airbus A330-200 (3 броя), Airbus A330-300 (1 брой), Boeing 737-700 (1 брой), Boeing 737-800 (4 броя). В миналото превозвачът е оперирал Boeing 777, Boeing 767, Boeing 747, de Havilland Dragon Rapide, de Havilland Heron, Douglas DC-3, BAC One-Eleven, Hawker Siddeley HS 748 и McDonnell Douglas DC-10. 

Базово летище на авиокомпанията

Nadi International Airport е основното международно летище във Фиджи, както и важен регионален център за островите в Южния Пасифик, които са разположени западно от главния остров Вити Леву. Седалище е на Fiji Airways, както и на регионалното дъщерно дружество Fiji Link. Разположено е на 10 км от Нади и на 20 км от град Лаутока. През 2014 г. оттук преминават близо 2 млн. пътници. Въпреки че е главна авиобаза за страната, тя се намира на около 192 км северозападно от столицата Сува. Действащи авиолинии тук са Aircalin, Air Kiribati, Air New Zealand, Air Niugini, Air Vanuatu, Fiji Airways, Jetstar Airways, Korean Air, Nauru Airlines, Solomon Airlines, Virgin Australia. 

Храна на борда

Икономична класа включва южно-тихоокеанска кухня с богата гама от напитки, които се сервират при полети на дълги разстояния. Леки закуски се предлагат при полети на къси разстояния – те са придружени от селекция от спиртни напитки срещу допълнително заплащане. Менюто в бизнес класа е тристепенно, добавени са и широка гама от изискани вина, ликьори, както и селекция от подбрани сирена. 

Допълнителни услуги

Пътуващите в икономична класа могат да се насладят на разнообразие от забавление по време на своето пътуване – филми (стари класики, комедии и др.), телевизионни програми и предавания, аудио канали, специален канал за деца, музика и др. Бизнес класата разполага с индивидуални монитори.