Меню

Fly Corporate

Най-добрите оферти за полети с Fly Corporate от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Вижте повече за Fly Corporate

Fly Corporate

Finnish Commuter Airlines Oy, оперираща като Flybe Nordic – търговски бранд Finncomm Airlines, е регионална авиокомпания със седалище Seinäjoki Airport, Ilmajoki, Финландия. Отваря врати през 1993 г. Извършва полети до Естония, Германия, Литва, Румъния, Швеция и 16 вътрешни дестинации от своята база Helsinki-Vantaa Airport. Член е на Асоциацията на европейските регионални авиокомпании. Тя е и най-големият въздушен превозвач в страната по отношение на броя извършвани полети до вътрешността на Финландия.

На 1 юли 2011 г. Finnair и Flybe обявяват намерението си за съвместно закупуване на Finncomm Airlines за 25 млн. евро. Името на новосъздадената компания е Flybe Nordic, като 60% от нея са собственост на Flybe, а 40% – на Finnair. 

Багаж

Ръчен багаж: 1 брой с тегло до 8 кг и размери до 55см/40см/20см.

Регистриран багаж: максимално тегло до 20 кг, без ограничение в броя на регистрирания багаж. Ако надвишите тези размери, ще трябва да заплатите допълнително за всеки килограм свръхтегло. 

Забележка: Авиокомпаниите често променят своите правила за пренос на багаж, така че винаги проверявайте какви са изискванията конкретно за Вашия самолетен билет. Позволеното количество багаж за Вашия полет можете да видите още по време на резервация или в e-mail-а, който ще получите от нас след резервация.

Флот

Към 13 май 2011 г. компанията притежава 16 самолета – модели ATR 42-500 (4 броя с капацитет 48 места), ATR 72-500 (10 броя с капацитет 68-72 места), Embraer E170 (2 броя с капацитет 76 места). Поръчани са също така и още 3 летателни апарата ATR 72-500.

 

Базово летище на авиокомпанията

Helsinki Airport, познато и като Helsinki-Vantaa, е основното международно летище в района на Хелзинки. Обслужва годишно около 16 млн. пътници. Основен център е за Finnair – националният превозвач на Финландия, база е и за авиолиниите Blue1, Norwegian Air Shuttle и Nordic Regional Airlines. Самият аеропорт се намира в пределите на град Вантаа – на около 5 км западно от центъра му, както и на 17 км северно от Хелзинки. Helsinki Airport е водещ пункт и пресечна точка на множество полети в Северна Европа и по-конкретно тези на дълги разстояния.