Меню

Bulgaria Air

Най-добрите оферти за полети с Bulgaria Air от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Покажи филтри
 • Чехия
  От: София (SOF)
  Прага
  Детайли
  от 179 EUR
 • Австрия
  От: София (SOF)
  Виена
  Детайли
  от 116 EUR
 • Холандия
  От: София (SOF)
  Амстердам
  Детайли
  от 139 EUR
 • Русия
  От: София (SOF)
  Москва
  Детайли
  от 243 EUR
 • Португалия
  От: София (SOF)
  Лисабон
  Детайли
  от 199 EUR
 • Испания
  От: София (SOF)
  Малага
  Детайли
  от 159 EUR
 • България
  От: София (SOF)
  Варна
  Детайли
  от 59 EUR
 • България
  5 оферти до
  София
  от 59 EUR

Bulgaria Air

Bulgaria Air (България Ер) е националната авиокомпания на България. Тя е основана през ноември 2002 г. и започва да извършва полети през декември същата година, като нейно седалище е столичното летище София. Компанията е наследник на фалиралата авиокомпания Balkan, а от 2006 г. става собственост на по-малката българска авиокомпания Hemus Air. В момента двете компании са обединени и извършват полети под кода на Bulgaria Air. От 2008 г. българският авиопревозвач е пълноправен член на Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA). 


Авиокомпанията извършва полети от София до голям брой европейски дестинации, а също до Тел Авив, Бейрут и Москва. От Бургас се предлагат полети до Москва. Bulgaria Air извършва полети и по вътрешните линии София–Варна и София–Бургас. От 2009 г. Bulgaria Air разполага със самолет Avro RJ70, с който извършва чартърни бизнес полети. 

Багаж

Ръчният багаж на Bulgaria Air е включен в цената на билета. Максималните му размери не трябва да надвишават 55x40x20 см. И в икономична и в бизнес класа имате право на 1 брой до 10 кг. При смесени превози на Bulgaria Air с други партньорски авиокомпании в маршрута могат да бъдат прилагани други условия за багаж.

 

Сборът от размерите на регистрирания багаж не трябва да надвишават 158 см. 1 куфар може да тежи максимум 23 кг, като по повечето маршрути той вече се заплаща отделно от самолетния билет. В цената на билета са включени 2 броя багаж до 23 кг всеки при пътуване в бизнес класа. Таксите за регистриран багаж сa 15 или 20 евро в посока съответно за вътрешен и международен полет в Европа. За свръхбагаж между 23 и 32 кг – таксата е 20 или 70 евро съответно за вътрешни и международни полети. Същите за превишение на размерите – между 158 и 203 см, са съответно 30 или 70 евро.  

 

Забележка: Възможно е авиокомпанията да промени своите правила за пренос на багаж, така че винаги проверявайте какви са изискванията конкретно за Вашия полет. Позволеното количество багаж към Вашия билет можете да видите още по време на резервация или в e-mail-а, който ще получите от нас след резервация
.

Пътнически класи

На борда на всички самолети на Bulgaria Air местата са разпределени в икономична и бизнес класа. 

Онлайн регистрация

Онлайн регистрация с Bulgaria Air е възможна от 24 до 2 часа преди полета. Услугата е налична само за полети излитащи от летищата в: София, Варна, Бургас, Лондон Хийтроу, Лондон Гетуик, Париж, Берлин, Милано, Цюрих и Амстердам. Чрез нея можете да избегнете опашките на гишетата и да изберете мястото си в самолета. 

Флот

Към 2016 г. авиокомпанията разполага с 13 самолета за полети на къси и средни разстояния, от които: 2 бр. Airbus A319-100; 3 бр. Airbus A320-200, 4 бр. Embraer E190, 1 бр. BAe 146-200, 2 бр. Boeing 737-300 и 1 бр. Авро RJ70. Средната възраст на самолетите е 12,8 години.

Летище Враждебна, София

Седалището на националния ни превозвач, Летище София (още Враждебна), е най-голямото в страната и поема по-голямата част от въздушния трафик в България. Годишно летището обслужва около 5 милиона души – пътници, посрещачи, изпращачи. Летището има 2 терминала, като старият, Терминал 1, обслужва чартърни и нискотарифни полети, а по-модерният Терминал 2 приема останалите полети. На летище София оперират над 50 редовни, чартърни и карго авиокомпании.

Храна на борда

На пътниците в икономична класа се сервира лека храна, в зависимост от часа на полета, както и богат избор от безалкохолни и леки алкохолни напитки, кафе и чай.
Пътниците в бизнес класа на борда на Bulgaria Air са посрещани с напитка за добре дошли. Сервира се топла храна, в зависимост от часа на полета и се предлага богат избор от алкохолни и безалкохолни напитки. 

Допълнителни услуги

Bulgaria Air предлага собствена програмата за редовни пътници, наричечена Fly More. Тя има три нива на членство, предлагащи бонус точки и привилегии за редовните клиенти. 
На разположение на всички пътници е бордното списание на авиокомпанията, съдържащо развлекателна информация по актуални теми.
За пътници с ограничения, нуждаещи от специална помощ, както и такива със сериозни заболявания, претърпели инциденти, жени в напреднала бременност или с новородени бебета, авиокомпанията изисква писмено лекарско разрешение за пътуване със самолет.