Меню

Bulgaria Air

Bulgaria Air - Самолетни билети

Цена на възрастен за двупосочен билет

Покажи филтри
 • България
  От: Варна (VAR)
  София
  Детайли
  от 63 EUR
 • България
  От: София (SOF)
  Варна
  Детайли
  от 63 EUR
 • Холандия
  От: София (SOF)
  Амстердам
  Детайли
  от 153 EUR
 • Германия
  От: София (SOF)
  Франкфурт
  Детайли
  от 138 EUR
 • Гърция
  От: София (SOF)
  Атина
  Детайли
  от 103 EUR
 • Германия
  От: София (SOF)
  Берлин
  Детайли
  от 157 EUR
 • Русия
  От: София (SOF)
  Москва
  Детайли
  от 261 EUR
 • Швейцария
  От: София (SOF)
  Цюрих
  Детайли
  от 175 EUR

Вижте повече за Bulgaria Air

Bulgaria Air

Bulgaria Air (България Ер) е националната авиокомпания на България. Тя е основана през ноември 2002 г. и започва да извършва полети през декември същата година, като нейно седалище е столичното летище София. Компанията е наследник на фалиралата авиокомпания Balkan, а от 2006 г. става собственост на по-малката българска авиокомпания Hemus Air. В момента двете компании са обединени и извършват полети под кода на Bulgaria Air. От 2008 г. българският авиопревозвач е пълноправен член на Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA). 


Авиокомпанията извършва полети от София до голям брой европейски дестинации, а също до Тел Авив, Бейрут и Москва. От Бургас се предлагат полети до Москва. Bulgaria Air извършва полети и по вътрешните линии София–Варна и София–Бургас. От 2009 г. Bulgaria Air разполага със самолет Avro RJ70, с който извършва чартърни бизнес полети по заявка до над 100 дестинации. 

Багаж

Ръчният багаж на Bulgaria Air е включен в цената на билета. Максималните му размери не трябва да надвишават 55x40x23 см, а сборът от размерите на дължината, височината и ширината да бъде до 118 см. И в икономична и в бизнес класа имате право на 1 брой до 10 кг. При смесени превози на Bulgaria Air с други партньорски авиокомпании в маршрута могат да бъдат прилагани други условия за багаж.

 

Сборът от размерите на регистрирания багаж не трябва да надвишават 158 см. 1 куфар може да тежи максимум 23 кг, като по повечето маршрути той вече се заплаща отделно от самолетния билет. В цената на билета са включени 2 броя багаж до 23 кг всеки при пътуване в бизнес класа. Таксите за регистриран багаж сa 15 или 20 евро в посока съответно за вътрешен и международен полет в Европа. За свръхбагаж между 23 и 32 кг – таксата е 20 или 70 евро съответно за вътрешни и международни полети. Същите за превишение на размерите – между 158 и 203 см, са съответно 30 или 70 евро.

 

Забележка: Възможно е авиокомпанията да промени своите правила за пренос на багаж, така че винаги проверявайте какви са изискванията конкретно за вашия полет. Позволеното количество багаж към самолетния ви билет можете да видите още по време на резервацията или в имейла, който ще получите от нас след това.

Пътнически класи

На борда на всички самолети на Bulgaria Air местата са разпределени в икономична и бизнес класа. 

Онлайн регистрация

Онлайн регистрация с Bulgaria Air е възможна от 24 до 2 часа преди полета. Услугата е налична само за полети, излитащи от летищата в: София, Бургас, Варна, Лондон, Рим, Цюрих, Милано, Париж, Амстердам, Берлин, Виена, Тел Авив, Атина, Брюксел, Ларнака, Прага и Москва. Чрез нея можете да избегнете опашките на гишетата и да изберете мястото си в самолета. 

Флот

Към 2016 г. авиокомпанията разполага с 13 самолета за полети на къси и средни разстояния, от които: 2 бр. Airbus A319-100; 3 бр. Airbus A320-200, 4 бр. Embraer E190, 1 бр. BAe 146-200, 2 бр. Boeing 737-300 и 1 бр. Авро RJ70. Средната възраст на самолетите е 12,8 години.

Летище Враждебна, София

Седалището на националния ни превозвач е летище София (още Враждебна). То е най-голямото в страната и поема по-голямата част от въздушния трафик в България. Годишно летището обслужва около 5 милиона души – пътници, посрещачи, изпращачи. Летището има 2 терминала, като старият, Терминал 1, обслужва чартърни и нискотарифни полети, а по-модерният Терминал 2 приема останалите полети. На летище София оперират над 50 редовни, чартърни и карго авиокомпании. През 2017 година през летището са обслужени рекордният брой 6 489 738 пътници, което е с 30.3% повече в сравнение с 2016 година.

Храна на борда

На пътниците в икономична класа се сервира лека храна, в зависимост от часа на полета, както и богат избор от безалкохолни и леки алкохолни напитки, кафе и чай. Храната за пасажерите в икономична класа включва сандвич и десерт - шоколад. За вегетарианците се предлага и вегетариански сандвич, като всеки може предварително да заяви, че желае такъв на борда.

Пътниците в бизнес класа на борда на Bulgaria Air са посрещани с напитка за добре дошли. Сервира се топла храна, в зависимост от часа на полета и се предлага богат избор от алкохолни и безалкохолни напитки. За удобството и обслужването на пътниците в бизнес класа се грижи отделен стюард/стюардеса.

Допълнителни услуги

Bulgaria Air предлага собствена програмата за редовни пътници, наричечена Fly More. Тя има три нива на членство, предлагащи бонус точки и привилегии за редовните клиенти. На разположение на всички пътници е бордното списание на авиокомпанията, съдържащо развлекателна информация по актуални теми. За пътници с ограничения, нуждаещи от специална помощ, както и такива със сериозни заболявания, претърпели инциденти, жени в напреднала бременност или с новородени бебета, авиокомпанията изисква писмено лекарско разрешение за пътуване със самолет.