Меню

Pobeda

Advertisement

Най-добрите оферти за полети с Pobeda от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Advertisement

Вижте повече за Pobeda

Pobeda

Pobeda Airlines е руска нискотарифна авиокомпания и изцяло притежавано дъщерно дружество на Aeroflot. Базовото летище на авиокомпанията е Внуково, със средни бази в Анапа и Сочи. Pobeda Airlines осъществява редовни полети до местни и международно дестинации. 

Авиокомпанията е регистрирана на 16 септември 2014 г. с Aeroflot като единствн акционер. Това е втори опит на компанията да създаде нискотарифен превозвач. Pobeda получава сертификат за въздушен превозвач на 11 ноември 2014 г. и пуска първия си полет на 1 декември същата година от Москва-Внуковo до Волгоград. Превозвачът надвишава 2 млн. пътници през септември 2015 г., след 9 месеца работа. 

Флот

Компанията притежава 19 самолета - Boeing 737-800 до ноември 2017 г, като има поръчка за още 3 броя самолети от същия модел. 

Базово летище на авиокомпанията

Базовото летище на Pobeda Airlines е Внуково. Това е най-натовареното летище в Европа за международни полети с по-големи частни самолети. От трите московски летища Внуково е най-високото (204 метра насморкса височина). Затова, в случай на мъгла, летището често служи като алтернативно.