Меню

Condor

Advertisement

Най-добрите оферти за полети с Condor от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Advertisement

Вижте повече за Condor

Condor

Condor е базирана в Германия авиокомпания, основана през 1955 г. В момента превозвачът извършва полети до 80 дестинации в Европа, Азия, Америка и Африка. Основната база на компанията е летище Франкфурт, с второстепенна в Мюнхен и фокусни градове Берлин, Дюселдорф, Щутгарт, Санто Доминго. Компанията е собственост на нискотарифната Thomas Cook

Багаж

Пътниците на Condor могат да вземат на борда на самолета багаж с максимални размери 55x40x20 см и тегло не повече от 6 кг за икономична класа, не повече от 10 кг за премиум класа. За полети в бизнес класа, размерите са отново 55х40х20 см, но пътниците могат да вземат със себе си 2 чанти с максимално тегло до 12 кг.

 

Лимитът за регистрирания багаж е 20 кг в икономичен клас и 25 кг в премиум. За полетите до САЩ и Канада се позволява две чанти по 23 кг в икономичен клас и две по 32 кг в комфорт. За всеки превишен килограм се заплаща такса, зависеща от маршрута.

 

Забележка: Възможно е авиокомпанията да промени своите правила за пренос на багаж, така че винаги проверявайте какви са изискванията конкретно за Вашия полет. Позволеното количество багаж към Вашия билет можете да видите още по време на резервация или в e-mail-а, който ще получите от нас след резервация.

Пътнически класи

През 1991 г. немският превозвач Condor пръв сред нискотарифните авиокомпании въвежда повече от една класа, предлагайки на пътниците си възможност за по-комфортен път. Освен бизнес и икономична класа, от 1 ноември 2008 г. Condor въвежда още една класа – Premium Economy. В нея предлага на пътниците си седалки с по-голям ъгъл на разгъване на облегалките, повече пространство между тях, безплатна резервация на места, храна "Premium" и безплатни алкохолни напитки, а във Франкфурт - отделни гишета за регистрация. 

 


В бизнес класа седалките са автоматични, облегалките се спускат до 170 градуса като осигуряват място за сън в размер на 180 см. Персонални 15-инчови монитори с различни опции за забавление са на разположение на всеки пътник. Всяко място е оборудвано с USB порт, зарядно за лаптоп и персоланла светлина за четене. Пътниците разполагат и с козметичен комплект.

Онлайн регистрация

Услугата онлайн чек-ин на Condor е налична от 24 до 2 часа преди полета. Чрез нея можете да регистрирате до 9 пътника и да избегнете чакане на летището. Пътниците в икономична класа могат да се регистрират безплатно, като получат място на случаен принцип. Срещу допълнителна такса от 14,99 евро за кратки поелети и 19,99 евро на дълги полети, те могат да изберат желано място в самолета, да преминат с предимство през проверките за сигурност на 14 летища, да се качат на борда с предимство и да получат багажа си първи. Тази услуга, наречена Comfort Check-in, е безплатна за пътниците в Premium Economy и бизнес класа.

Флот

Средната възраст на флотa на Condor е 15,6 години. Към 2018 г. той се състои от 47 самолета, от които 18 Airbus (A320-200 и A321-200) и 29 самолета Boeing (757-300 и 767-300ER).

Летище Франкфурт на Майн, Германия

Летище Франкфурт, или летище Франкфурт на Майн, както е пълното му име, е най-натовареното летище в Германия, третото най-натоварено в Европа след лондонското Хийтроу и парижкото Шарл де Гол, както и деветото най-натоварено в света.

 

Намира се на 12 км югозападно от центъра на град Франкфурт с централно разположение, във втората по големина немска област Франкфурт/ Рейн-Майн. Служи за главно седалище на германския национален авиопревозвач Lufthansa, както и на авиокомпанията Condor Flugdienst. Летището отваря врати през 1936 г. Оттогава е разширявано многократно, като сега разполага с два пътнически терминала с капацитет 58 млн. пътници годишно.

 

Т1 на летище Франкфурт е разделен на A, B, C и Z, а Т2 на D и E. Пътниците на Lufthansa и нейните партньори от Star Alliance се обслужват на Т1, като има отделен подтерминал за пътници от първа класа на Lufthansa.

Храна на борда

На всички полети в икономична класа винаги се предлага топла храна и допълнително студено ястие или закуска (снак на полетите до 8 часа), в зависимост от маршрута и часа на полета, вода, кафе и чай. На всички международни полети предварително можете да резервирате и специално меню като веганско, безглутеново или детско меню. 

Допълнителни услуги

Condor използва програмата за лоялност разработена от Lufthansa – Miles & More, която позволява пропътуваните разстояния да се преобразуват в бонус мили, които после да се използват за преференции при закупуване на самолетни билети или за закупуването на различни стоки от каталога на програмата.