Меню

Condor

Advertisement

Най-добрите оферти за полети с Condor от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Advertisement

Вижте повече за Condor

Condor

Авиокомпанията Condor е най-големият ваканционен превозвач не само в Германия, но и в света. Като се имат предвид големината на флота и броя на обслужените пътници, тя е третата по големина германска авиокомпания.

Компанията Condor е основана през 1955 г. Първоначалното име е Deutsche Flugdienst GmbH, но след като е поета от Condor-Luftreederei през 1961 г., името е променено на Condor Flugdienst. Превозвачът изпълнява първите си линии на дълги разстояния през 1962 г. като това са полети до Кения, Тайланд и Шри Ланка. Също така Condor предоставя чартърни полети от 1965 г. През 1969 г. 40% от акциите на Condor са придобити от Lufthansa. Около 20 години по-късно немската авиокомпания в сътрудничество с Turkish Airlines вземат предвид свободния трафик по маршрута Германия – Турция и стартират авиокомпанията SunExpress. През 1991 г. Condor е първата сред чартърните компании, която въвежда пътуване в по-комфортна класа от икономичната.

От 2000 г. акциите на Lufthansa в Condor постепенно се придобиват от британската чартърна авиокомпания Thomas Cook Airlines като през 2009 г. Condor вече е изцяло погълната от тях. През този период името на компанията се променя на Thomas Cook powered by Condor. Превозвачът обаче се връща към името си Condor Flugdienst и от 2021 г. принадлежи на инвестиционни фондове.

Немската авиокомпания предлага редовни полети до ваканционни дестинации в Средиземноморието, Азия, Африка, Северна Америка, Южна Америка и Карибите, а основната база е във Франкфурт на Майн

Багаж

Можете да носите ръчен багаж на полетите на Condor. Размерите и теглото му се определят от авиокомпанията и могат да варират в зависимост от пътническата класа или маршрута.

На борда на Condor регистрираният багаж също трябва да е с определени размери и тегло. Тук също всичко зависи от маршрута и класата, в която пътувате

Пътнически класи

С авиокомпания Condor можете да пътувате в икономична, премиум икономична и бизнес класа. Икономичната класа е стандартна. Пътниците в премиум икономична имат по-удобни седалки, с по-голям ъгъл на наклон, повече място за краката и възможност за безплатно резервиране на места. В бизнес класа седалките са напълно автоматизирани и се разгъват под ъгъл от 170 градуса.

Онлайн регистрация

За повечето маршрути на авиокомпания Condor пътниците могат да се регистрират онлайн от 24 часа до 2 часа преди самото излитане. Тази опция не се отнася за групово пътуване, пътуване с животни, пътуване със специален багаж или при пътуване на непълнолетни без придружител.

Флот

Флотилията на Condor се състои от самолети Airbus A320-200, A321-200, Boeing 757-300, 767-300ER и Airbus A330neo.

Комфортно и екологично пътуване на дълги разстояния осигуряват 16 модерни самолета Airbus A330neo. Те са най-тихите машини в своя клас и отделят с 20% по-малко CO2 по маршрутите, които обслужват. Благодарение на новия дизайн, A330neo има напълно ново пространство за бизнес класа и просторни седалки в икономична.

Летище Франкфурт

Международното летище Рейн-Майн е най-голямото в Германия и е разположено във Франкфурт на Майн. То се явява важен център за мрежата от полети в Европа. В района му има множество ресторанти, кафетерии, кафенета, заведения за бързо хранене и магазини. Цялата територия на летището е с покритие от безжичен интернет, а освен това можете да използвате интернет кафета.

Храна на борда

На борда на своите самолети Condor предлага ястия, вдъхновени от вкусовете на света. Менюто Taste the World включва топли ястия, закуски и напитки, характерни за различните култури. Taste the World се предлага в три варианта: Стандарт, Премиум или Гурме. Дадените менюта са част от закупения билет и зависят от избраната класа и маршрут на полета. 

При полети на къси разстояния с продължителност над 2 часа и при полети на средни разстояния пътниците в икономична класа получават безплатна лека закуска и вода или сок. От своя страна пътниците в бизнес класа получават едно от ястията от менюто Taste the World. По маршрутите на дълги разстояния пътниците получават топло ястие, студена закуска и безалкохолни напитки, включени в цената на билета. В икономична класа това са ястия от Стандартното меню, при премиум икономична класа - Класическо Премиум меню, а при бизнес класа - Класическо Гурме меню. Възможна е и поръчка на ястия от меню, различно от предвиденото срещу допълнително заплащане. Освен това можете да изберете специални ястия от вегетарианско, веганско или безлактозно меню.

Допълнителни услуги

На борда на самолетите на Condor пътниците от всички класи имат достъп до развлечения по време на полета, включващи филми, телевизионни сериали, радиостанции, музикални канали.

Пътниците в бизнес и премиум икономична класа имат достъп до услугата Премиум забавления без допълнително заплащане. Пътниците в икономична класа, от друга страна, могат да избират от няколко популярни филма и телевизионни предавания, но срещу малка сума могат да получат достъп до пълната услуга Премиум забавления. Аудио и видео съдържанието може да се използва със стандартни слушалки, в бизнес класа и премиум икономична класа те се предлагат безплатно.

Също така авиокомпанията предлага възможност за използване на програмата за лоялни клиенти Mileage Plan.