Меню

Alma de Mexico

Advertisement

Най-добрите оферти за полети с Alma de Mexico от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Advertisement

Вижте повече за Alma de Mexico

Alma de Mexico

Aerolíneas Mesoamericanas, позната с името Alma de Mexico, е нискотарифна авиокомпания, базирана в Гуадалахара, Мексико. Основана е през 2005 г., през 2006 г. стартира дейност, а на 7 ноември 2008 г. прекратява всички авиооперации. По време на краткото си съществуване обслужва 18 вътрешни дестинации, с планове за добавяне и на международни полети към Щатите. Основна база е международното летище Don Miguel Hidalgo y Costilla в Гуадалахара.

В изявление, качено на официалната уеб страница на компанията, се посочва, че превозвачът прекратява всички операции, позовавайки се на световната икономическа криза, увеличението на цените на горивата и обезценяването на мексиканското песо. 

Флот

Към 7 ноември 2008 г., точно преди да прекрати дейността си, компанията притежава 12 самолета Bombardier CRJ200, като още 2 броя Bombardier CRJ-900 NextGen са поръчани. Впоследствие поръчката е спряна. 

Базово летище на авиокомпанията

Guadalajara International Airport, официално познато като Miguel Hidalgo y Costilla, е основното летище във втория по големина мексикански град – Гуадалахара. Отваря врати през 1966 г. на 16 км южно от центъра на града. През 2014 г. оттук преминават над 8,7 милиона пътници. Това е третият по натовареност аеропорт в страната след този на Мексико Сити и Канкун, както и втори по натовареност в сектора карго превоз. Има две писти и два терминала. Днес той е хъб за Aeroméxico/Aeroméxíco Connect и Volaris, а до 2008 г. - и на Alma de Mexico. Летището е кръстено на Мигел Хидалго, който започва войната за мексиканската независимост от Испания.