Меню

TUI Airways

Advertisement

Най-добрите оферти за полети с TUI Airways от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Advertisement

Вижте повече за TUI Airways

TUI Airways

TUI Airways, наричана още Thomson Airways е авиокомпания, основана през 1967 г. и оперираща в Обединеното кралство. Превозвачът предлага редовни и чартърни полети до дестинации в Обединеното кралство и Ирландия, в Европа, Африка, Азия и Северна Америка. Компанията е превозила повече от 11,2 млн. пътници през 2017 г., което я нарежда на 3-то място сред останалите авиопревозвачи по брой пътници.

 

Най-голямата база на TUI Airways е в Лондон-Гетуик, следвана от Манчестър с трета по големина в Бирмингам. Част от самолетите се намират на тринадесет други летища в Обединеното кралство, някои от тях са Бристол, Източен Мидландс, Лондон-Лутън, Нюкасъл, Кардиф, Глазгоу, Ексетър, Лийдс и др.

Багаж

Ръчният багаж, позволен на борда на TUI Airways е с размери 55х40х20 см и максимално тегло 5 кг.

Регистрираният багаж е с максимално тегло 23 кг.

 

Забележка: Възможно е авиокомпанията да промени своите правила за пренос на багаж, така че винаги проверявайте какви са изискванията конкретно за Вашия полет. Позволеното количество багаж към Вашия билет можете да видите още по време на резервация или в e-mail-а, който ще получите от нас след резервация.

Пътнически класи

TUI Airways предлагат на своите пътници една класа.

Онлайн регистрация

Онлайн регистрацията е възможна от 24 часа до 6 часа преди полета.

Флот

Към 2018 г. TUI Airways разполага със 63 самолета Boeing (737-800, 737 MAX 10, 757-200).

Базово летище

Летище Гетуик се намира на 5 км северно от центъра на Кроули, Западен Съсекс, и на около 47 км южно от центъра на Лондон в Англия. Познато в миналото като летище Лондон Гетуик, то е второто по големина, а и по брой на пътници, международно летище в Обединеното Кралство след Хийтроу. Гетуик е водещото летище на Европа за директни полети и е предпочитано от чартърните авиокомпании. Разполага с два терминала – North и South. От тях има полети до десетки дестинации из Европа, Азия, Америка и Африка; в България самолети от Гетуик пристигат на летищата в София, Бургас и сезонно във Варна.

 

Гетуик е база не само на Thomson Airways, но и на AerLingus, British Airways, EasyJet, FlyBe и Virgin Atlantic, както и за чартърните авиокомпании Monarch Airlines, Thomas Cook Airlines. Летището е уникално с това, че обслужва и трите вида авиокомпании – редовни, нискобюджетни и чартърни.

Храна на борда

Авиокомпанията предлага на своите клиенти сандвичи и леки закуски, както и топли и студени напитки.

Допълнителни услуги

Пътниците, избрали Premium Club имат предимството да избират своите Extra Legroom или Extra Space места.