Меню

Luke Air

Advertisement

Най-добрите оферти за полети с Luke Air от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Advertisement

Вижте повече за Luke Air

Luke Air

Blue Panorama Airlines е италианска частна авиокомпания, основана на 3 септември 1998 г. в Рим. Оперира редовни и чартърни полети най-вече от летищата Фиумичино и Малпенза до различни международни дестинации.

Blu-express е търговската марка, управляваща нискотарифни услуги и полети на средни разстояния. Тя се ръководи от Blue Panorama Airlines, а под бранда Executive Blue от 2005 г. насам се осъществяват основно бизнес чартъри, посредством самолети Boeing 737, собственост на Blue Panorama Airlines.

От 2002 г. насам компанията е член на IATA.

През януари 2012 г. Alitalia обявява намерение за сливане с италианската компания, както и с Wind Jet. През април, обаче, оттегля своето решение. През октомври същата година Blue Panorama Airlines получава лиценз, който я защитава от фалит и ѝ дава възможност за преструктуриране. Стартират полети до Тирана след като Belle Air прекратява своята дейност. 

Багаж

Ръчен багаж: максимален размер 55 х 40 х 20 см. При всички вътрешни полети, както и международните до Европа и Албания – максимално тегло до 10 кг, за полети до Карибите – 5 кг.

Регистриран багаж: той се заплаща допълнително, съответно 1 брой до 20 кг или 2 броя до 30 кг общо. Допълнително можете да заплатите и за още. 

Забележка: Авиокомпаниите често променят своите правила за пренос на багаж, така че винаги проверявайте какви са изискванията конкретно за Вашия полет. Позволеното количество багаж към Вашия билет можете да видите още по време на резервация или в e-mail-а, който ще получите от нас след резервация.

Класи

Компанията предлага два типа класа: икономична и blue (бизнес класа). Седалките при бизнес класата са много по-просторни и удобни. 

Онлайн регистрация

Можете да се регистрирате за полет на авиокомпанията и онлайн, като по този начин спестите време от чакане на летището. Услугата стартира 2 дни преди полета и приключва 3 часа преди него.

Флот

Към 2016 г. компанията притежава 9 самолета – модели Boeing 737-300 (2 броя), Boeing 737-400 (2 броя), Boeing 737-800 (2 броя), Boeing 767-300ER (3 броя). Самолетите Boeing (без 767-300ER) се ползват основно за нискотарифни полети на Blu-Express. Любопитен факт е, че самолета Boeing 767 е сниман в музикалния клип на John Legend към песента му Show Me. 

Базово летище на авиокомпанията

Три са основните бази на превозвача. Едната е Малпенза – най-голямото летище в Милано и като цяло в Северна Италия. Обслужва годишно около 15 милиона пътници и се намира на 49 км (30 минути) от града. Разполага с два терминала и две писти, както и специален товарен терминал, наречен CargoCity.

Втората база е Фиумичино – Леонардо да Винчи. Известна като Rome Fiumicino Airport, тя е главното международно летище в Рим и едно от най-натоварените в Европа по брой пътници. През 2014 г. оттук преминават около 38,5 милиона. Намира се на 19 км югозападно от историческия център на Рим. Третата база е Tirana International Airport Nënë Tereza – единствената международна авиобаза в Албания. Намира се на 11 км от столицата Тирана и е кръстена на Майка Тереза. 

Храна на борда

Компанията предлага вкусни ястия, приготвени от висококачествени продукти и изкусни готвач-майстори. Храната е поднесена и сервирана по образец на първокласните италиански ресторанти. Обслужването е на високо ниво. Селекцията от вина, избрана сред най-добрите винопроизводители в Италия, е черешката на тортата.