Меню

Nouvelair

Най-добрите оферти за полети с Nouvelair от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Вижте повече за Nouvelair

Nouvelair

Nouvelair Limited Company e тунизийска авиокомпания със седалище в Тунис. Централното управление се намира в туристическата зона Dhkila в Монастир, в близост до хотел Сахара Бийч. Превозвачът оперира чартъри от европейски градове до тунизийски ваканционни селища. Основни бази са летищата Монастир, Тунис Картаген и Джерба Зарзис.

Компанията е създадена през 1989 г. с името Air Liberté Tunisie, като чартърен филиал на Air Liberté. Тя е изцяло частна собственост на Tunisian Travel Service Group.

Багаж

Ръчен багаж: имате право да превозвате 1 брой ръчен багаж с тегло до 5 кг (за полети до Скандинавския регион) и 10 кг (за полети до Франция и Русия). Максималните размери не трябва да надвишават 55 х 40 х 25 см.

Регистриран багаж: Всеки пътник има право да регистрира един куфар с тегло до 20 кг при чартърните полети и до 25 кг при редовните. За всеки допълнителен килограм се заплаща такса. 

Забележка: Авиокомпаниите често променят своите правила за пренос на багаж, така че винаги проверявайте какви са изискванията конкретно за Вашия полет. Позволеното количество багаж към Вашия билет можете да видите още по време на резервация или в e-mail-а, който ще получите от нас след резервация.

Флот

Към 2016 г. компанията притежава 9 самолета Airbus A320-200 с капацитет от по 180 места на борда.

Базово летище на авиокомпанията

Monastir Habib Bourguiba International Airport е летище, обслужващо град Монастир, Тунис. По време на Втората световна война се ползва от силите на САЩ – през този период носи името Monastir Airfield. 

Основните превозвачи, които оперират на територията на летището, са Nouvelair и Tunisair. Със средногодишен трафик от 3,5 милиона пътници и терминал, покриващ площ от 28 000 кв. метра, през 2007 г. той е на първо място по трафик в страната – през тази година преминават над 4,2 милиона пасажери. 

Допълнителни услуги

На борда на авиокомпанията можете да пазарувате, колкото пожелаете – предлагат се парфюми и бижута, специални серии за мъже и жени, както и козметика, сувенири, подаръци и др. Можете да се насладите и на интересните статии на списание Destination – тук е поместена информация и снимки от различни тунизийски региони, дестинации, любопитни места, местна култура и др.