Меню

Avianca

Advertisement

Най-добрите оферти за полети с Avianca от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Advertisement

Вижте повече за Avianca

Avianca

Avianca S.A. (от Aerovías del Continente Americano S.A., на англ. език – Airways of the American Continent) е националният превозвач на Колумбия. Създаден е на 5 декември 1919 г. с името SCADTA. Седалището му се намира в Богота, а основен хъб е международно летище Ел Дорадо.

Това е една от седемте авиолинии, включени в общия бранд Avianca, собственост на Synergy Group S.A. – южноамерикански холдинг, собственост на Germán Efromovich и специализиран в авиопревоз. Компанията е най-голямата в страната, както и втората в Латинска Америка. Тя е и вписана на Kолумбийската фондова борса. Заедно с дъщерните си дружества Avianca Costa Rica, Avianca Ecuador, Avianca El Salvador, Avianca Guatemala, Avianca Honduras, Avianca Peru, Avianca Cargo, Helicol, Sansa, AeroUnion, обхваща най-широката мрежа от дестинации в Латинска Америка. След KLM, Avianca е вторият в света най-стар въздушен превозвач с над 90-годишна история. През 2009 г. се слива с TACA и така става най-старата авиокомпания в цялото западно полукълбо. Член е на Star Alliance от 21 юни 2012 г.  

Багаж

Имате право на 1 брой ръчен багаж с тегло до 10 кг и размери до 115 см. В бизнес класа и при членство в програмата за лоялни клиенти (златна или платинена карта), имате право на 2 броя с тегло до 10 кг всеки. 

Позволеното количество регистриран багаж зависи от класата, в която пътувате, както и според дестинацията. Можете да проверите на колко багаж имате право, още докато правите своята онлайн резервация, или в последствие в мейла, който ще получите от нас за потвърждение на резервацията. 

Класи

Компанията предлага икономична и бизнес класа. И двете класи са оборудвани със система за забавление, дистанционно управление за индивидуалните екрани, USB портове за зареждане на електронни устройства като телефони, таблети, компютри и др. Бизнес класата има и допълнения като кабел за iPod/iPad (без iPhone 5) и слушалки, които изолират страничните шумове. В икономична класа можете да помолите стюардите за слушалки (по-нисък клас) или просто да ползвате своите собствени. Седалките в бизнес класа са изработени от кожа, имат по-комфортни подлакътници, повече пространство за краката, одеяло и възглавница.

Онлайн регистрация

Диапазонът, в който можете да направите своята онлайн регистрация, е различен – според дестинацията и според това дали превозвате регистриран багаж, или не. Услугата стартира 24 часа преди полета. Ако пътувате само с ръчен багаж, след като се регистрирате онлайн или през мобилното приложение, на самото летище директно трябва да се насочите към гейта на вашия самолет. 

Флот

Към 2017 г. компанията притежава флот от 132 самолета, като още 142 се очакват в близко бъдеще. Avianca, Air France и British Airways са единствените три авиокомпании в света, които работят с всички възможни модели на Airbus А320.

Наличните за момента са моделите ATR 72-600, Airbus A318-100, Airbus A319-100, Airbus A320-200, Airbus A321-200, Airbus A330-200, Boeing 787-8. Поръчани са и летателни апарати Airbus A319-100, Airbus A320-200, Airbus A320neo, Airbus A321-200, Airbus A350-900 (10 броя), Boeing 787-8.

Базово летище на авиокомпанията

El Dorado International Airport е международно летище, локализирано в Богота, Колумбия. Нарежда се в класацията на 50-те най-натоварени летища в света по брой превозени пътници, карго трафик и брой извършени полети. През 2013 г. за цяла Латинска Америка е на трета позиция по отношение на пътникопотока – над 25 млн. души, на първо по отношение на карго превоза – над 622 хил. тона, както и втора по отношение на броя излитания и кацания – над 304 хил. През 2017 г. летището обслужва почти 31 млн. пътници, 770 000 метрични тона товари и 304 330 движения на въздухоплавателни средства. Всички тези цифри му отреждат място на най-голяма авиобаза в Колумбия и главен международен вход към страната. Седалище е на авиолиниите Avianca, Copa Airlines Colombia, LAN Colombia, Satena, EasyFly и други. Обхваща около 49% от целия авиационен трафик в страната. 

Храна на борда

На борда на Avianca се предлагат закуска, обяд, снак и вечеря в зависимост от интервала, в който летите. Във всеки час от денонощието в икономична класа се предлагат само безалкохолни напитки. Освен менюто на борда, пътниците могат да направят предварителна заявка на специална храна – за деца, с по-малко калории, вегетарианска, безглутенова и др.

Допълнителни услуги

Пътниците могат да се насладят на различни видове забавления – игри, филми, музика по време на полета си.