Меню

Alaska Airlines

Advertisement

Най-добрите оферти за полети с Alaska Airlines от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Advertisement

Вижте повече за Alaska Airlines

Alaska Airlines

Alaska Airlines е седмата по големина авиокомпания в САЩ. Базирана е в Сиатъл, Вашингтон. Основана е през 1932 г. с името McGee Airways. Днес обслужва над 100 дестинации в САЩ, Аляска, Хавайските острови, Канада и Мексико. Тя е основен въздушен превозвач w региона. Заедно с Horizon Air, е част от Alaska Air Group. В продължение на 8 последователни години е класирана от J. D. Power and Associates като компанията с най-голям процент удовлетворени клиенти.

Alaska Airlines е седмата по големина авиокомпания в САЩ. Базирана е в Сиатъл, Вашингтон. Основана е през 1932 г. с името McGee Airways. Днес обслужва над 100 дестинации в САЩ, Аляска, Хавайските острови, Канада и Мексико. Тя е основен въздушен превозвач w региона. Заедно с Horizon Air, е част от Alaska Air Group. В продължение на 8 последователни години е класирана от J. D. Power and Associates като компанията с най-голям процент удовлетворени клиенти.

Основен хъб е Seattle–Tacoma International Airport (познат като Sea-Tac). Въпреки че повечето приходи и трафик са от дестинации извън Аляска, превозвачът играе важна роля при свързването на малките градчета в региона с основните транспортни центрове. Компанията не е член на нито един от трите най-големи авиоалианса. Въпреки това, тя има споразумения с членове на Oneworld като American Airlines, British Airways и LAN Airlines, членове на SkyTeam като Air France, Korean Air и Delta Air Lines.

Въпреки че сътрудничеството между Delta и Alaska Airlines, двата превозвача са и основни конкуренти. Любопитнo e, че фондацията Alaska Airlines субсидира 501 благотворителни организации с нестопанска цел в Аляска и Вашингтон. Самият превозвач пък спонсорира Seattle Mariners (MLB), Portland Trailblazers, Portland Timbers (MLS), а карго компанията Alaska Air Cargo превозва морски дарове, храна и помощи, и е от изключително голямо значение за южното крайбрежие на Щатите. 

Багаж

Ръчен багаж: имате право на 1 брой с максимални размери до 61х43х25см (заедно с колелца, дръжки, джобове и тн). Със себе си можете да вземете и лична вещ като чанта/лаптоп/куфар и т.н. Условията са едната чанта да се събере под седалката, а другата в отделението над главата си. Надвишаването на тези параметри ще ви струва 25 долара.

Регистриран багаж: максимално тегло до 23 кг и максимални размери 158 см. Броят на багажа зависи от дестинацията, класата, притежанието на клубна карта и др. В много от случаите регистрираният багаж се заплаща допълнително. 

Забележка: Възможно е авиокомпанията да промени своите правила за пренос на багаж, така че винаги проверявайте какви са изискванията конкретно за Вашия полет. Позволеното количество багаж към Вашия билет можете да видите още по време на резервация или в e-mail-а, който ще получите от нас след резервация.

Класи на обслужване

Компанията предлага първа класа, която е изключително богата на услуги и удобства. Ако пътувате с нея, имате право на 100-процентова възвръщаемост на неползван билет, безплатен превоз на 2 броя регистриран багаж, великолепно разнообразие от храна и напитки, забавление на борда и безплатен интернет. Можете да закупите и билети в икономична и бизнес класа. 

Онлайн регистрация

Онлайн регистрацията стартира 24 часа преди полета и приключва 1 час преди него. Чрез тази опция сами разпечатвате бордната си карта и в случай че пътувате само с ръчен багаж, не се налага да чакате на гише на летището. Чрез специалното приложение на авиокомпанията, можете да се регистрирате и през мобилния си телефон. 

Флот

Към 2016 г. компанията притежава флот от 155 самолета, като още 57 броя са поръчани. Наличните модели са: Boeing 737-400 (14 броя), Boeing 737-400C (5 броя), Boeing 737-400F (1 брой), Boeing 737-700 (14 броя), Boeing 737-800 (61 броя), Boeing 737-900 (12 броя), Boeing 737-900ER (49 броя). Очаква се доставка от Boeing 737-700F, Boeing 737 MAX 8, Boeing 737 MAX 9 и Boeing 737-900ER.

Базово летище на авиокомпанията

Seattle–Tacoma International Airport е най-голямото летище в района на северозападната тихоокеанска част на Съединените щати. Разположен е в едноименния град SeaTac (Вашингтон), приблизително на 12 мили от центъра на Сиатъл. Обслужва полети до градове в цяла Северна Америка, Европа, Близкия изток и Азия. Основна база е за Alaska Airlines и нейното регионално дъщерно дружество Horizon Air. През 2015 г. оттук преминават над 42,3 млн. пътници. Внушителен е и броят паркоместа за автомобили – 13 000. 

Храна на борда

Безплатни леки закуски и ястия се предлагат на всички пътници в първа класа. От 2006 г. компанията предлага Northern Bites – специално меню (buy on board програма), което е безплатно за всички полети с продължителност над 2 часа и половина, както и за всички трансконтинентални полети, и платено за пътниците в икономична класа, независимо от полета. Starbucks кафе също се предлага на всички полети и класи. 

Допълнителни услуги

За развлечение на пътниците е инсталирана системата digEplayer, която включва в себе си портативна AVOD система за филми и TV програми, музика и радио, както и игри. Тази услуга е платена на повечето полети на дълги разстояния, а за пътниците в първа класа – безплатна. Много от седалките на самолетите имат и персонални таблети. Wi-Fi се предлага от 2009 г. насам. Той също е платен, а таксата се определя от продължителността на полета.