Меню

Aerolineas Argentinas

Advertisement

Най-добрите оферти за полети с Aerolineas Argentinas от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Advertisement

Вижте повече за Aerolineas Argentinas

Aerolineas Argentinas

Най-голямата аржентинска авиокомпания, Aerolineas Argentinas, е сред 10-те най-безопасни авиокопмании в света. Тя осъществява 83% от вътрешните полети на страната и 52% от международните. През 1990 г. превозвачът е обявен в несъстоятелност, а 18 години по-късно е приватизиран. От 2012 г. Aerolineas Argentinas е член на SkyTeam.

 

Базата на авиокомпанията се намира на Aeroparque Jorge Newbery, откъдето се изпълняват голяма част от полетите с по-малокалибрени самолети, докато Ministro Pistrarini (специално построено летище за нуждите на Aerolineas Argentinas) е концентрирано основно в международните полети и малка част от регионалните за страната. Поради тази причина, аржентинската авиокомпания предлага безплатен превоз между двете летища в случай на полети с прекачване.

Багаж

Ръчният багаж на авиокомпанията не трябва да надвишава размери 55x35x25см. Ограничението за теглото е 5 кг за местни полети в икономична класа и 10 кг за Club Economy, както и за всички международни полети в икономична класа.

 

Сборът от размерите на чекирания багаж не трябва да надвишава 158 см. За вътрешни полети максимално тегло е 15 кг за икономична класа и 30 кг за бизнес класа. За международни полети броят на куфарите се определя според страната, а максималното тегло е както следва: 20 кг за икономична класа, с изключение на Колумбия, Перу, Европа, Мексико (където е 32 кг) и 30 кг за бизнес класа, с изключение на Мексико, Колумбия, Европа, Перу (където е 40 кг).

 

Забележка: Възможно е авиокомпанията да промени своите правила за пренос на багаж или да прилага различни изисквания по различни маршрути. По тази причина, винаги проверявайте какви са изискванията конкретно за Вашия полет. Позволеното количество багаж към Вашия билет можете да видите още по време на резервация или в e-mail-а, който ще получите от нас след резервация.

Пътнически класи

Авиокомпанията предлага до две класи на своите полети. Класа Club Condor е налична на самолетите Airbus A340 и Boeing 747-400. Пътниците в тази класа имат на разположение персонални системи за забавление, включващи филми и аудио канали, качват се с предимство на борда и имат достъп до бизнес салоните. Club Economy e премиум икономи класата на Aerolineas Argentinas и замества Club Condor на полетите в рамките на Аржентина и на международните полети до 4 часа. Пътниците в тази класа също се чекират на отделно гише и са с приоритет при качване на борда, имат достъп до бизнес салоните. За пътниците в икономична класа се предлага система за забавление по избрани маршрути, както и лека закуска и напитка. 

Онлайн регистрация

Оналйн регистрация с авиокомпанията е възможна за всички полети, с изключение на тези от и до Европа, САЩ, Хавана, Канкун и Пунта Кана. 

Флот

Към 2017 г. авиокомпанията разполага оперира с общо 53 самолета, сред които модели на Airbus – A330-200, A340-300 и Boeing 737-700 и 737-800.  

Летище Есейса, Буенос Айрес

Ministro Pistarini International Airport, известно още като Ezeiza International Airport, е международно летище, разположено в Езейза Партидо, Буенос Айрес. Намира се на 22 км югозападно от столицата на Аржентина. Това е най-голямото международно летище в страната по брой обслужвани пътници – оттук преминава 85% от международния трафик. Хъб е на Aerolíneas Argentinas и на LAN Argentina. Покрива площ от 3 475 хектара (8 590 дка). От 1998 г. се управлява от Aeropuertos Argentina 2000 S.A. През 2007 г. летището е избрано за най-добро в региона според проучване, проведено от Skytrax. 

Храна на борда

Храната на борда на авиокомпанията е включена в цената на билета ви. Специална храна може да бъде заявена до 24 часа преди полета. Сред специалните храни, които се предлагат са безглутеново меню, плодово меню, с ниско съдържание на холестерол, мазнини или калории, мюсюлманско, хинду, кашер, латкто-вегетарианско, за диабетици и др. На полетите в рамките на Аржентина и Перу може да бъде поръчано само безглутеново меню. 

Допълнителни услуги

Съществува забрана за летене на жени, навлезли в осма седмица от бременността си. На борда на самолета са осигурени грижи за хора със специални нужди. Разрешено е и превозването на животни, както и пренасянето на максимум 5 литра алкохол, поместен в чекирания багаж. Възможно е и транспортирането на донорски органи с предварителна заявка (30 минути преди излитане) и нужните документи. За превоз на животни също се изискват документи за здравословно състояние (с направен преглед седмица преди полета) и поставени ваксини. На борда не е позволено пренасяне на животно (освен куче водач, което няма право на място), а в случай, че то пътува само, ще бъде третирано като товар.