Меню

Air Panama

Advertisement

Най-добрите оферти за полети с Air Panama от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Advertisement

Вижте повече за Air Panama

Air Panama

Air Panama е регионална авиокомпания, базирана на международно летище Albrook "Marcos A. Gelabert", Панама. Превозвачът е втори по големина в страната след Copa Airlines. Предлага редовни и чартърни полети на пътници до повече от 31 вътрешни дестинации, една в Коста Рика и две в Колумбия. По време на летния сезон се обслужват и други дестинации.

 

Превозвачът е основан през 1980 г. с името PARSA, като определени услуги се предлагат и  под бранда Turismo Aéreo. През януари 1999 г. авиокомпанията премества своята централа от Пайтила в Албрук. През 2005 г. са придобити и правата над търговската марка Air Panama, като това име е неизползвано официално от януари 1990 г., когато последният му собственик Air Panamá Internacional прекратява дейност. 

Багаж

Ръчен багаж: максимално тегло до 4 кг.

 

Регистриран багаж: максимално тегло до 14 кг.

Регистрация за полет

Компанията не предлага услугата онлайн регистрация, затова трябва да сте на летището 3 часа (за международните полети) или 1 час преди излитане на самолета (за вътрешни полети), за да се регистрирате.

Флот

Към декември 2017 г. компанията притежава 18 самолета – 4 броя Britten-Norman Islander, 1 брой Cessna 182, 3 броя Cessna 208 Caravan, 4 броя Fokker 50, 5 броя Fokker 100 и 1 брой Piper PA-34 Seneca. 

Базово летище на авиокомпанията

Albrook "Marcos A. Gelabert" е международно летище, намиращо се на 1,5 км западно от центъра на град Панама , в едноименната провинция. Седалище е на Air Panama, като това е и единствената авиокомпания, която оперира на това летище. Преди да бъде преместена след 70-годишна дейност в района на Паитила, на същото това място в Панама се помещава базата Albrook Air Force Station. Носи името на Маркос Гелаберт – панамски авиатор, чийто принос в авиацията е от изключителна важност. Той е участник и основател на първата авиокомпания в страната и на първото летателно училище за обучение на пилоти.