Меню

Armenia Airways

Advertisement

Най-добрите оферти за полети с Armenia Airways от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Advertisement

Вижте повече за Armenia Airways

Armenia Airways

Consorcio Aviaxsa, S.A. de C.V. е компания, действаща с бранда Aviacsa – познат на пазара на нискотарифните авиолинии в Мексико. Базата на авиокомпанията се намира на международно летище Мексико Сити. Оперира редовни вътрешни полети от основните си летища в Монтерей, Мексико и Гуадалахара, както и международни полети от летището в Лас Вегас, Невада. По време на своята дейност притежава и американски хъб в Хюстън. Според министерството на съобщенията и транспорта през 2007 г. Aviacsa е класирана на трето място по големина в страната. На 6 юли 2009 г. прекратява своята дейност поради икономическата криза. На 4 май 2011 г. е официално закрита. 

Флот

Към последната година от своето съществуване компанията притежава 3 самолета Boeing 737-200 с капацитет 120 места на борда. Aviasca е оперирала и с BAe 146, Boeing 727-100, Boeing 727-200 Advanced, Fokker 100, McDonnell Douglas DC-9-15, Boeing 737-300. 

Базово летище на авиокопманията

Mexico City International Airport е търговско летище, което обслужва Мексико Сити. Тук действат 27 пътнически авиолинии и още 17 товарни. То е най-натовареното в страната и второ по натовареност в цяла Латинска Америка по отношение на пътникопотока. По отношение на полетите е на първо място както в Мексико, така и в Латинска Америка. Директно за авиобазата работят над 35 хиляди души (наземен екип, стюарди и т.н.), а индиректно – около 15 хиляди. През последните години алтернатива на Mexico City International Airport е Toluca Airport