Меню

Air Comet

Най-добрите оферти за полети с Air Comet от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Вижте повече за Air Comet

Air Comet

Air Comet, позната в миналото като Air Plus Comet, е авиокомпания, базирана в Мадрид, Испания. Оперира полети на дълги разстояния от Мадрид до 13 дестинации в Централна и Южна Америка, както и авиоуслуги в Европа. Основното седалище е разположено на Терминал 1, летище Мадрид Барахас. Работи с AeroSur, тъй като има споразумение за съвместно покриване на определени маршрути. Програмата за лоялни клиенти е Club Air Comet.

Авиолинията е създадена през 1996 г. и прекратява своята дейност на 21 декември 2009 г. Тя е дъщерна фирма на Grupo Marsans. През периода на своето съществуване осъществява основно чартърни превози на дълги разстояния до дестинации в Америка и Карибския басейн. През януари 2007 г. Air Comet поема няколко латиноамерикански маршрута на вече несъществуващата Air Madrid. По това време приема новото си име. След 2 години обявява банкрут поради лошото си финансово състояние. 

Флот

Към 21 декември 2009 г. компанията притежава флот от 9 самолета - Airbus A320-211 (3 броя и с капацитет от по 168 пътници), Airbus A330-200 (4 броя с капацитет от по 286 пасажери), Airbus A340-300 (2 броя с капацитет от 252 души и 255 пътници). Средната възраст на флота е 12,2 години. В миналото са ползвани и 4 самолета Airbus 330-223. 

Базово летище на авиокомпанията

Адолфо Суарес Мадрид–Барахас е основното международно летище, обслужващо Мадрид, Испания. През 2014 г. оттук преминават над 41 милиона пътници. През тази година то е и най-натовареното в страната, а в Европа – на 6-та позиция. Отваря врати през далечната 1928 г. Днес е един от най-важните въздухоплавателни центрове в Европа. Намира се в пределите на града, на 9 км от финансовия район и на 13 км североизточно от Пуерта дел Сол, историческия център на Мадрид. Кръстено е на квартала Барахас, който разполага със собствена метростанция и железопътна линия, които обслужват авиобазата. Аеропортът служи като врата към Иберийския полуостров и ключова връзка между Европа и Латинска Америка. Седалище е на Iberia, която обслужва повече от 60 % от текущия пътнически трафик. Хъб е и за Evelop Airlines, JetBlast Airways, Norwegian Air Shuttle, Ryanair, Vueling, Wamos Air.