Меню

AeroGal

Най-добрите оферти за полети с AeroGal от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

AeroGal

Avianca Ecuador е авиокомпания, базирана в Кито, Еквадор. Членува в Star Alliance. Оперира пътнически и карго полети до островите Галапагос, както и между Еквадор и Перу (от името на Avianca Peru) и Колумбия (от името на Avianca). Тя е една от седемте национални авиолинии, действащи под общия холдинг Avianca Holdings group на латиноамериканските авиокомпании.

Създадена е през 1985 г. с името AeroGal, година след това стартира и своята дейност. Основното седалище се намира на летище Mariscal Sucre в Кито, като има и още два второстепенни хъба – El Dorado International Airport (Богота) и José Joaquín de Olmedo International Airport (Гуаякил). Програмата за лоялни клиенти е LifeMiles.

Oт октомври 2009 г. превозвачът обявява сливането си с колумбийската Avianca и салвадорската TACA, а през 2012 г. – и с VIP Ecuador. Повече от 81 % от акциите му са собственост именно на Avianca, която инвестира 7,2 милиона долара в укрепване и модернизиране на Avianca Ecuador. Въпреки сливането и въпреки смяната на името, компанията продължава да действа като отделна такава, като включва в маршрутната си мрежа 7 вътрешни и 7 международни дестинации. 

Багаж

Ръчен багаж: 1 брой с тегло до 10 кг и максимални размери 115 см. Ако имате златна или диамантена карта на LifeMiles или златен статус Star Alliance, имате право на 2 броя с тегло до 10 кг всеки, но общ максимален размер – 115 см.

Регистриран багаж: броят и теглото на регистрирания багаж се определя от дестинацията (дали полетът е вътрешен, или международен), от класата (икономична или бизнес), както и от възможните клубни карти, които притежавате, и техния статут (сребърна, златна, диамантена). 

Забележка: Възможно е авиокомпанията да промени своите правила за пренос на багаж, така че винаги проверявайте какви са изискванията конкретно за Вашия полет. Позволеното количество багаж към Вашия билет можете да видите още по време на резервация или в e-mail-а, който ще получите от нас след резервация.

Класи на пътуване

Компанията предлага две класи – икономична и бизнес. Разбира се бизнес класата предлага много по-голямо удобство, привилегии и възможности като приоритетен чек-ин, приоритетни места в самолета, превоз на повече багаж и т.н.

Онлайн регистрация

Онлайн регистрацията стартира 24 часа преди полета. Крайният срок се определя от дестинацията и според това дали превозвате регистриран багаж или не. 

Флот

Към 2016 г. компанията притежава флот от 9 самолета – Airbus A319 (6 броя с капацитет от по 120 пасажери) и Airbus A320 (3 броя с капацитет от по 150 пътници). През годините превозвачът е ползвал и самолети Boeing 737-200, Boeing 737-300, Boeing 757-200, Boeing 767-300ER.  

Базово летище на авиокомпанията

Mariscal Sucre International Airport е най- натовареното летище в Еквадор и едно от най-натоварените в Южна Америка. Намира се на 18 км източно от Кито. Седмично обработва около 220 полета. Седалище е на авиолиниите Avianca Ecuador, LAN Ecuador, TAME. Притежава писта с дължина от 4 100 метра – една от най-дългите летищни писти сред южноамериканските градове. През последните години, както и занапред, тази авиобаза се разширява и то изключително динамично. Влагат се милиони за модернизация, за надграждане на инфраструктурата и подобрения на вече съществуващата. 

Храна на борда

На борда на самолета се предлагат различни топли и студени напитки, основни блюда и закуски. Ако имате специални предпочитания, не се колебайте да ги заявите минимум 24 часа преди полета. Този вид услуга е възможен единствено за международните полети, с изключение на Колумбия и Еквадор.  

Допълнителни услуги

И двете класи предлагат на своите пътници различни забавления за малки и големи –вестници, списания, филми, сериали, игри, музика – изборът е ваш. Всички пътници могат да пазаруват на борда.